Aventus

Aventus har funnits ett tag, närmare bestämt sedan 1986. Vi har alltså hunnit bli en bra bit över 30 år nu men ingen medelålderskris så långt ögat når, tvärtom. Vi har faktiskt arbetat med en och samma sak hela tiden, fast i olika varianter. Det är att hjälpa människor och organisationer att hitta varandra, utvecklas tillsammans och skiljas åt under ordnade former. Kort sagt, alla processer som ingår i ett arbetsliv, både för den som är arbetsgivare och den som är anställd.

Det har vi gjort genom rekryteringstjänster, jobbcoachning och rådgivning för dem som behöver hjälp att hitta nytt jobb, men också genom utbildningar och konsultstöd för både arbetsgivare och fackliga representanter. Vi vill att alla människor ska få jobba där de kommer till sin rätt, trivs och utvecklas.

Från att ha börjat i Skövde med byggnadsarbetare har vi idag vuxit till att vara en rikstäckande leverantör som har haft hundratals projekt i Sveriges alla branscher. Vi finns på över 40 orter runt om i Sverige och har vårt huvudkontor i Göteborg.

Vi ägs av Folkuniversitetet, kursverksamheten vid Stockholms universitet, som är en opolitisk och icke vinstdrivande stiftelse. Med en humanistisk grundsyn som sätter människans utveckling i fokus arbetar Aventus med tjänster som förstärker människors och organisationers möjlighet att växa och må bra. Med gott samvete lägger vi kraft på kvalitet, utveckling och kundkontakter.

Invånarna gör huset

I Media Evolution City möts stora och små företag, produktionsstarka aktörer samt innovativa och nyskapande sådana. Här möts näringslivet, akademin och de offentliga spelarna inom mediaområdet.

Det finns plats för många människor i Media Evolution City – 450-500 personer från små och stora företag möts här dagligen.